Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεφώνησε σε Κ. Καραμανλή και Α. Σαμαρά – Σύγκρουση στη Βουλή για το κτηματολόγιο

Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους προκειμένου να τους προσκαλέσει προσωπικά στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ, που θα λάβει χώρα την Παρασκευή στη Ρηγίλλης.

Η κίνηση αυτή του κ. Μητσοτάκη έρχεται σε μια περίοδο που το κλίμα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας είναι ηλεκτρισμένο και ερμηνεύεται ως ενωτική προσπάθεια, ύστερα από την ανοιχτή αμφισβήτηση των δύο πρώην πρωθυπουργών για το μοντέλο διακυβέρνησης, το ύφος εξουσίας και πολιτικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η επικοινωνία, η πρώτη μετά την εκδήλωση που είχε γίνει στις αρχές Ιουλίου στο Πολεμικό Μουσείο, κατά την οποία οι δύο πρώην πρωθυπουργοί είχαν ασκήσει κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομη αλλά σε καλό κλίμα.

Στην συζήτηση για την παρουσίαση του νόμου του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το κτηματολόγιο, ο κ. Μητσοτάκης είχε έντονο διάλογο με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωσνταντοπούλου όταν ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα κάνει και αυτό το βήμα μεταξύ άλλων έργων.


Πηγή