Συνταξιούχος «πρωταθλητής» – Έχει το ρεκόρ της μεγαλύτερης προσωπικής διαφοράς

Η σύνταξή του έχει το ρεκόρ της μεγαλύτερης προσωπικής διαφοράς.  Πρόκειται για τον 82χρόνο συνταξιούχο της ΔΕΗ, Κώστα Ανδρεάδη που διαμένει στην Πτολεμαΐδα και που λαμβάνει  σύνταξη ύψους  1.3ο2 ευρώ.

Για το θέμα αυτό μίλησε ο ίδιος Ανδρεάδης στο Οpen.  Η προσωπική διαφορά έχει φτάσει να είναι στα 514,01 ευρώ από 611, 82 ευρώ που ήταν το προηγούμενο διάστημα, σημείωσε ο κ. Ανδρεάδης. Η προσωπική διαφορά έχει μειωθεί στο ποσό αυτό με τις δύο αυξήσεις συνολικά που έχει πάρει στη σύνταξη της τάξεως του 97,81  ευρώ, συμπλήρωσε.

Ενώ όσον αφορά στο πότε θα μηδενιστεί η προσωπική του διαφορά είπε, πως αυτό θα γίνει στον Άγιο Πέτρο. Και συνέχισε λέγοντας πως αυτό δεν συμβαίνει μόνο στον ίδιο αλλά και σε άλλους συνταξιούχους. «Το 70% των συνταξιούχων της Πτολεμαΐδας και ειδικότερα στον Νομό Κοζάνης έχει προσωπική διαφορά από 300 ευρώ έως 600 ευρώ. Το 25% των συνταξιούχων έχει προσωπική διαφορά από 100 ευρώ μέχρι 300 ευρώ. Και ένα μικρό ποσοστό συνταξιούχων έχει προσωπική διαφορά της τάξεως των 100 ευρώ. Και αυτοί δεν μπόρεσαν να σβήσουν την προσωπική διαφορά τους με τις αυξήσεις του 7,75% και 3% που πήραν στη σύνταξη τους» συμπλήρωσε.

Τι λέει ο Καθηγητής  Εργατικού Δικαίου Αλέξης Π. Μητρόπουλος

Για την περίπτωση του κ. Ανδρεάδη μίλησε και ο  Μητρόπουλος. Η προσωπική διαφορά του  κ. Ανδρεάδη θα πρέπει να περάσει κατά πολύ τα 100 ευρώ προκειμένου να δει την πρώτη αύξηση στην σύνταξη του σημείωσε ο κ.Μητρόπουλος. Αυτό είναι απαράδεκτο που συμβαίνει, συμπλήρωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 


enikonomia.gr