Ελλείψεις σπιτιών και ενοίκια στα ύψη – Σε απόγνωση οι πολίτες

Την ώρα που στην υπόλοιπη Ευρώπη οι τιμές στην αγορά ακινήτων έχουν αρχίσει τους τελευταίους μήνες αργά αλλά σταθερά να υποχωρούν, στην Ελλάδα όχι μόνο δεν υπάρχουν μειώσεις, αλλά συνεχίζονται οι αυξήσεις.

Ακόμα και σε λαϊκές περιοχές το κόστος για ενοικίαση και αγορά κρίνεται απαγορευτικό για μια μέση ελληνική οικογένεια, με τις προβλέψεις για το μέλλον να είναι δυσοίωνες.

Ο Γιάννης Ρεβύθης, Μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τα ενοίκια και την αγορά σπιτιού.

«Τα ενοίκια και οι τιμές των ακινήτων έχουν αυξηθεί και θα αυξάνονται συνέχεια. Τα προβλήματα είναι πολλά. Ο μεγαλύτερος παράγοντας είναι η αστυφιλία. Η Αττική έχει φτάσει σε οικονομικό στάτους πάνω στο 65% και η ζήτηση έρχεται στην Αττική. Όλες οι κυβερνήσεις έπρεπε αυτό να το προβλέψουν, να δημιουργήσουν σχολεία, πανεπιστήμια, υπουργεία και υποδομές ώστε ο κόσμος να μην έρχεται μόνο στην Αττική.

Για τα μέτρα της κυβέρνησης και για το εάν θα ρίξουν τις τιμές: «Η αύξηση της φορολογίας, του κόστους υποδομής, έχουν κάνει τα πάντα ακριβά. Τα επιτόκια επίσης είναι πολύ ακριβά. Ελάχιστα θα ρίξουν τις τιμές αυτά τα μέτρα της κυβέρνησης. Πιστεύω  ότι δεν αρκούν. Όταν έρθουν 10.000 νέοι ή οικογένειας για σπίτι, και το 80% θα είναι στην Αττική, θα αυξηθούν τα ακίνητα λόγω της ζήτησης».


megatv.com