Πέτρος Παππάς: «Ο Κασσελάκης έχει δώσει δείγμα γραφής»

Η βία στους ανήλικους έχει γίνει τρομακτικό φαινόμενο, με τη συχνότητα και την αγριότητα των συμβάντων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το πρώτο οκτάμηνο του 2024 καταγράφηκαν 7.180 περιστατικά παραβατικότητας ανηλίκων, το αντίστοιχο οκτάμηνο του 23 ήταν 4.875. Οι ανήλικοι δράστες που συνελήφθησαν πέρυσι ήταν 6.175 και φέτος σχεδόν 9.000.

«Είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα, έχουμε ποσοτική και ποιοτική αύξηση. Το βασικό είναι να βρούμε τα αίτια και να τα αντιμετωπίσουμε σκληρά. Ο εθισμός που υπάρχει στη βία στις νεαρότερες ηλικίες δεν υπήρχε πριν. Πολλά από τα παιδιά αυτά μεγάλωσαν σε μία 10ετή κρίση με εντάσεις στην ελληνική κοινωνία, περάσανε έναν εγκλεισμό την περίοδο του κορωνοϊού που τους έφερε σε επαφή με εικόνες βίας και θεωρώ ότι το φαινόμενο ξεπερνά μία κομματική αντιπαράθεση», δήλωσε ο βουλευτής ΝΔ

Από την άλλη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να προτάξει τις αποβολές μαθητών, αναφερόμενος στη χρήση κινητού τηλεφώνου στις σχολικές αίθουσες, καθώς «η απομάκρυνση μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη παραβατικότητα».

Αντιθέτως, πρότεινε τη μεγαλύτερη παραμονή των μαθητών στα σχολεία ή υποχρεωτική συμμετοχή σε προγράμματα κοινωνικά και αλληλεγγύης.

«Ο Κασσελάκης έχει δώσει δείγμα γραφής»

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην τέταρτη ή στην πέμπτη θέση μετά την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη, με το κόμμα να βιώνει μία βαθιά εσωκομματική κρίση λίγο πριν τις κάλπες που θα αναδείξουν τη νέα ηγεσία.

«Η πραγματικότητα είναι πως πριν από τρεις μήνες με τον Κασσελάκη στο κόμμα βγήκαμε δεύτεροι στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου. Κρατήσαμε μία πορεία που έδινε μία ελπίδα. Με το που έγινε αυτό, να οδηγηθούμε σε μία μακρά εσωκομματική περίοδο, ακέφαλη, χωρίς πρόεδρο, πάμε σε εκλογές τον Δεκέμβριο, κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί ή μάλλον καταλαβαίνει γιατί, διότι είναι τακτική κάποιων στελεχών να οδηγήσουν στην κατάσταση αυτή, αλλά δεν τους νοιάζει ότι κατρακυλάμε», δήλωσε ο Πέτρος Παππάς.

«Θεωρώ ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δώσει δείγμα γραφής, ότι όντας στο τιμόνι μπορεί να τα πάει καλά».

Παράλληλα, καταδίκασε τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία είχε αναφέρει πρόσφατα πως «εάν εκλεγεί ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει οριστικά».

«’Ο θάνατός σου, η ζωή μου’ δείχνει ένα κόμμα που δεν μπορεί να πάει σε διαδικασίες όπως πρέπει να πάει. Πως θα προχωρήσουμε σε πολιτική διαδικασία εάν υπάρχει μία μεγάλη εχθροπάθεια; Τι θα κληρονομήσει το κόμμα, στάχτες; Πορευόμαστε μία αυτοκτονική πορεία;», δήλωσε ο Πέτρος Παππάς.

«Το ΠΑΣΟΚ θέλει ηγέτη και όχι Μεσσία»

Σε ρυθμό εκλογών βρίσκεται και το ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νέου προέδρου, με τον βουλευτή του κόμματος Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να εκτιμά πως ο Χάρης Δούκας θα βρίσκεται στον β’ γύρο των εκλογών.

«Ανεβαίνουμε, γιατί πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς ήμασταν δεύτεροι πριν τις Ευρωεκλογές και χάσαμε τη δεύτερη θέση, πήγαμε στην τρίτη. Ο πρόεδρός μας είπε πως η τρίτη θέση είναι πολιτική ήττα. Αν συνεχίζουμε να είμαστε σε αυτή την εικόνα, τη ΝΔ να έχει 30% και το ΠΑΣΟΚ 15%, μιλάμε για ένα πολιτικό σύστημα που δεν έχει αξία».

«Λέμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε αρχηγό και τις πολιτικές προτεραιότητες, ώστε να μπορέσει να μεγαλώσει η παράταξη. Δεν υποτιμούμε αυτό που έκανε η Φώφη Γεννηματά ή ο Νίκος Ανδρουλάκης».

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απευθυνθεί σε συγκεκριμένο κόσμο. Το μεγάλο ακροατήριο που αναζητά μία κεντροαριστερή λύση κι εάν δεν την βρει, υπάρχει κίνδυνος να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση η ακροδεξιά. Ο κος Δούκας είναι αυτός που, κατά την άποψή μου, μπορεί να κάνει ότι έκανε στην Αθήνα σε μικρογραφία. Κέρδισε τη ΝΔ παίρνοντας ψήφους από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Θέλουμε έναν ηγέτη και όχι Μεσσία, να κερδίσει τον λαϊκό κόσμο και τα λαϊκά συμφέρονται και θα μπορέσει να κάνει πλειοψηφικό κόμμα το ΠΑΣΟΚ», κατέληξε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.


Πηγή