ΠΑΣΟΚ: Το επικοινωνιακό στοίχημα των 6 υποψήφιων στη σκακιέρα της κάλπης

Λίγες ώρες πριν από το debate των 6 το «άνοιγμα» της Άννας Διαμαντοπούλου στον Παύλο Γερουλάνο ανέβασε τους τόνους της προεκλογικής κούρσας στο ΠΑΣΟΚ με την υποψήφια για την ηγεσία να δηλώνει στο MEGA ότι θα μπορούσε εκείνη να είναι πρόεδρος του κόμματος και ο βουλευτής, επικεφαλής της ΚΟ.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος κάλεσε ξανά τους συνυποψηφίους του να δώσουν το παρών στα εθνικά ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ:

«Αν νομίζουν κάποιοι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι για να αγοράζεις μετοχικό κεφάλαιο της επόμενης μέρας με εμένα κάνουν λάθος. Η ενόητα για εμένα είναι ενότητα στη βάση της παράταξης και όχι ενότητα να μοιράζουμε εξουσία στον καθένα υποψήφιοι. Οι εκλογές κρίνουν ποιος είναι πρόεδρος και τελεία».

Eπίθεση σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Χάρης Δούκας που όπως λέει τον κατηγορούν ότι παραμελεί το δήμο.

«Που ξαφνικά, απ’ όταν έγινα δήμαρχος, υποψήφιος πρόεδρος, η Αθήνα έγινε Καμπούλ, ενώ πριν ήταν Όσλο. Βγάζουν και φωτογραφίες από άλλες περιοχές, από άλλες πόλεις, από άλλες εποχές δίνουν και χρήματα. Σαν δε ντρέπονται».

Μικρό προβάδισμα Χάρη Δούκα έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview για το politics.gr σε περίπτωση εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ για εκλογή προέδρου οι ερωτηθέντες απαντούν Χάρης Δούκας το 28,9% απάντησαν ότι θα ψήφισαν Χάρη Δουκα, 28,1% τον Νίκο Ανδρουλάκη, 15,8% τον Παύλο Γερουλάνο, 15,1% την Άννα Διαμαντοπούλου, 5,5% τον Μιχάλη Κατρίνη, 4,1% τη Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 2,5%.

Το «άνοιγμα» της Άννας Διαμαντοπούλου και η αιχμηρή απάντηση Γερουλάνου

Απαντώντας στο ΜEGA και το Live News στον Παύλο Γερουλάνο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι βουλευτής η Άννα Διαμαντοπούλου επεδίωξε άνοιγμα προς συνυποψήφιό της.

-Α. Διαμαντοπούλου: Αν εγώ κερδίσω και αν ο κ. Γερουλάνος -ο ίδιος από τα συμφραζόμενά του λέει ότι είναι ένας εξαιρετικά επαρκής κοινοβουλευτικός- γιατί να μην συνεργαστούμε; Να είμαι εγώ πρόεδρος και αυτός να είναι επικεφαλής ΚΟ.

-Ν. Ευαγγελάτος: Να το εκλάβω ως πολιτική πρόταση;

Α. Διαμαντοπούλου: Όχι το λέω ως απάντηση για να δούμε ότι υπάρχει μια δυνατότητα συνεργασίας.

«Αγαπητή Άννα, όσοι μείναμε πιστοί στο ΠΑΣΟΚ δεν το κάναμε για να διαπραγματευτούμε καρέκλες, επειδή πιστεύουμε σε αξίες», ήταν η αιχμηρή απάντηση του Παύλου Γερουλάνου.

«Η κ. Διαμαντοπούλου στριμώχτηκε και της ξέφυγε αυτό, γιατί είναι μάλλον κάτι άκομψο και δεν της ταιριάζει. Δεν ταιριάζει ούτε σε ό,τι αφορά εμένα αλλά κυρίως στους συνυποψηφίους μου. Στις επόμενες εκλογές. Σε αυτά τα θέματα η πολιτική θέλει ενσυναίσθηση», ανέφερε ο κ. Γερουλάνος.

Ο Mιχάλης Κατρίνης διεμήνυσε από τη Θεσσαλονίκη ότι στέλνει μήνυμα ρήξης ελπίδας και δημιουργίας.

«Για ένα ΠΑΣΟΚ των μεγάλων και ανοιχτών πρωτοβουλιών για μια μεγάλη παράταξη που δίνει ελπίδα και προοπτική σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

Οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ πατούν γκάζι στην τελευταία στροφή πριν το άνοιγμα της εσωκομματικής κάλπης.


Πηγή