Θύμα τηλεφωνικής απάτης 13χρονος- Τι λέει η μητέρα του στο Live News

Οι απατεώνες, προφανώς, προσπαθούν να ξεγελάσουν όποιον σηκώσει το τηλέφωνο, αρκεί να πετύχουν τον σκοπό τους. Κι αυτή τη φορά δεν ήταν κάποιος ενήλικας, αλλά ένα μικρό αγόρι που τρόμαξε πολύ για τη μητέρα του.

Το πρώτο τηλεφώνημα ακολούθησε αυτό ενός άνδρα που προσποιήθηκε τον αστυνομικό.

«Μετά από αυτό ένας άντρας μίλησε μαζί του και τον καθοδηγούσε ότι ήταν αστυνομικός», σημείωσε η μητέρα του 13χρονου μιλώντας στο Live News.

Το παιδί άρχισε να ψάχνει σε όλο το σπίτι. Οι απατεώνες, προκειμένου να μην μπορέσει κάποιος άλλος να επικοινωνήσει μαζί του, τον κάλεσαν εκτός από το σταθερό και στο κινητό του τηλέφωνο κι άφησαν και τις δυο γραμμές ανοιχτές.

Ο 13χρονος ήξερε που υπήρχαν χρυσαφικά στο σπίτι, δεν γνώριζε όμως, για μετρητά. Ήταν τέτοιος ο φόβος του όμως, που έψαξε και στα πιο απίθανα σημεία, ώσπου τελικά βρήκε 2.500€, τις οικονομίες που έκρυβε η μητέρα του. Κι ύστερα, έγινε η συνεννόηση για την… παράδοση.

«Του είπαν να τα βάλει σε μία σακούλα, κι όταν σου πούμε να τα πετάξεις κάτω από το μπαλκόνι», περιέγραψε η μητέρα του 13χρονου θύματος απάτης.

Τους έστησαν παγίδα

Το παιδί βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Είχε κάνει ότι του είχαν ζητήσει και απλά περίμενε.

Λίγη ώρα αργότερα, είδε την μητέρα του να επιστρέφει. Έτρεξε κοντά της, θεωρώντας ότι την είχε σώσει, όταν όμως, της περιέγραψε όλα όσα είχαν συμβεί, κατάλαβαν και οι δύο ότι ο μικρός, είχε πέσει θύμα της γνωστής απάτης.

«Όταν με είδε να έρχομαι μου είπε ”μαμά είσαι καλά;».

Οι απατεώνες ωστόσο, δεν σταμάτησαν εδώ. Μη γνωρίζοντας ότι η μητέρα είχε επιστρέψει στο σπίτι, κάλεσαν ξανά το παιδί στο τηλέφωνο και του ζήτησαν και άλλα λεφτά. Καθοδηγούμενος ο 13χρονος από τη μητέρα του, τους είπε ότι έχει κι άλλα να τους δώσει και τότε εκείνοι του έκλεισαν ραντεβού στο Μεταξουργείο για να τους τα παραδώσει. Ήδη είχε ενημερωθεί η αστυνομία και η παγίδα, είχε στηθεί.

«Με τη καθοδήγηση της αστυνομίας πήγαμε εκεί πέρα. Εκεί μία ομάδα ΔΙΑΣ είδε τη γυναίκα να παίρνει την τσάντα και την συνέλαβε».

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν μια 67χρονη γυναίκα από την Βουλγαρία, εκείνην που παρέλαβε τον σάκο του 13χρονου, δεν κατάφεραν ωστόσο, να εντοπίσουν τον συνεργό της. Τον άνθρωπο που βρισκόταν συνεχώς με το παιδί στο τηλέφωνο, προσποιούμενο τον αστυνομικό που προσπαθούσε δήθεν να βοηθήσει εκείνον και τη μητέρα του.

«Το πρώτο τηλεφώνημα -ήταν στο σταθερό- που δέχθηκε ο μικρός ήταν από μία γυναίκα που έκανε ότι είμαι εγώ και έκλαιγε. Μετά το τηλέφωνο το πήρε ένας άντρας που έκανε τον αστυνομικό λέγοντάς του ”εσύ θα σώσεις την μαμά σου” και του λέει δώσε μου και τον αριθμό του κινητού σου. ‘Eτσι και τα δύο τηλέφωνα ήταν κατειλημμένα», ανέφερε η μητέρα του 13χρονου μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο.


Πηγή