Φιογκάκια με τόνο και πικάντικη σάλτσα με πράσινες ελιές

Η αγαπημένη μας συνταγή!

Υλικά

300 γρ. Φιογκάκια

300 γρ. τόνο σε νερό, σε κονσέρβα

1 πιπερίτσα τσίλι

1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο

4 κ.σ. σέλερι ψιλοκομμένο

3 ραπανάκια σε λεπτές φέτες

50 γρ. πράσινες ελιές (χωρίς κουκούτσι)

50 γρ. αγγουράκια τουρσί σε λεπτές φέτες

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

150 γρ. μαγιονέζα

3-4 κ.σ. sriracha

2 κ.σ. ξίδι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 5 λίτρα νερό και προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι. Μόλις το νερό βράσει ρίχνουμε τα Φιογκάκια και βράζουμε για 12 λεπτά.

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το καρότο, το σέλερι, την πιπερίτσα και τα ραπανάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον τόνο. Ρίχνουμε τις ελιές και τα αγγουράκια.

Σε ένα άλλο μικρό μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την πικάντικη σάλτσα, δηλαδή το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη sriracha, το ξίδι, το λάδι και το αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε τη σάλτσα στο μπόλ με τα λαχανικά και ανακατεύουμε.

Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε.


Πηγή