Ελλείψεις σπιτιών και ενοίκια στα ύψη – Σε απόγνωση οι πολίτες

Την ώρα που στην υπόλοιπη Ευρώπη οι τιμές στην αγορά ακινήτων έχουν αρχίσει τους τελευταίους μήνες αργά αλλά σταθερά να υποχωρούν, στην Ελλάδα όχι μόνο δεν υπάρχουν μειώσεις, αλλά συνεχίζονται οι αυξήσεις.

Ακόμα και σε λαϊκές περιοχές το κόστος για ενοικίαση και αγορά κρίνεται απαγορευτικό για μια μέση ελληνική οικογένεια, με τις προβλέψεις για το μέλλον να είναι δυσοίωνες.

Ο πρόεδρος των Μεσιτών Αττικής, Λευτέρης Ποταμιάνος μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τα ενοίκια και την αγορά σπιτιού.

«Η στεγαστική κρίση είναι από τα πλέον μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα. Είναι ένα θέμα που θα κυριαρχεί για πολύ καιρό ακόμη στον χώρο της ελληνικής κτηματαγοράς. Όσον αφορά στα κλειστά ακίνητα και των εξαγγελιών, είναι καλό μέτρο αυτή η φοροαπαλλαγή. Περιμέναμε και το κομμάτι της υψηλής φορολόγησης της τάξεως του 45% που είναι τώρα. Οι τιμές δεν θα πέσουν έτσι εύκολα παρά τα μέτρα. Έχουμε σοβαρό θέμα με τα ακίνητα, δεν έχουμε ακίνητα. Δεν κατάλαβα γιατί έγινε αυτό με τα Airbnb. Νομίζω πάει διερευνητικά και να προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα. όμως η βραχυχρόνια μίσθωση, έχουν βοηθήσει την οικονομία», τόνισε.

«Να προσέξουν και το θέμα της συσσώρευσης ακινήτων στα funds και στις τράπεζες», συνέχισε ο κ. Ποταμιάνος.


megatv.com