Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος: «Το Ισραήλ επιστρέφει στο δόγμα του φόβου»

Δεκάδες είναι οι νεκροί μετά τις εκρήξεις σε βομβητές και γουόκι τόκι που χρησιμοποιούνταν από μέλη της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, περίπου 4.000 βομβητές εξερράγησαν μέσα σε μία ώρα. Μια ημέρα αργότερα, σημειώθηκαν περισσότερες εκρήξεις φορητών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων ασυρμάτων, κινητών τηλεφώνων, φορητών υπολογιστών, ακόμη και ηλιακών κυψελών.

Από την άλλη ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε διάγγελμά του έκανε λόγο για αντίποινα κατά του Ισραήλ, κάνοντας λόγο για τρομερή τιμωρία και δίκαιη ανταπόδοση εκεί που το περιμένει και εκεί που δεν το περιμένει.

Μιλώντας στο MEGA ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος αναφέρθηκε στην ένταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή που κορυφώνεται μετά την επίθεση του Ισραήλ.

«Έχουμε μία επιστροφή του Ισραήλ στο παρελθόν. Ενώ είχε περάσει τα τελευταία 10 χρόνια σε μία προσπάθεια εξομάλυνσης σχέσεων με τις χώρες της περιοχής, έχει γυρίσει στο δόγμα του φόβου, όποιος πάει να τα βάλει με το Ισραήλ θα νιώσει τη μήνι», είπε.

Όλα δείχνουν, σύμφωνα με τον κ. Δεσποτόπουλο, πως το επίκεντρο του πολέμου μετατίθεται από τη Λωρίδα της Γάζας προς τον Λίβανο, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της Χεζμπολάχ.


Πηγή