Στην κάμερα του Live News οι ασύρματοι ICOM IC-V82 που εξερράγησαν στον Λίβανο

Η εκπομπή του MEGA ανοίγει τον ασύρματο και δείχνει πού ακριβώς και πώς μπορεί να παγιδευτεί.

Στον Κυριάκο Μαντούβαλο και το Live News ο ειδικός τηλεπικοινωνιών θα ανατρέψει το σενάριο πως το χτύπημα έγινε με ενεργοποίηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων και όχι κεραιών κινητής.

Ακόμα και στην μπαταρία θα μπορούσε να γίνει η παγίδευση.

Ο τεχνικός όμως θα αποκαλύψει και κάτι άλλο: «Ο πομποδέκτης αυτός σταμάτησε να παράγεται πριν από 10 χρόνια. Ό,τι σταματάει να παράγει η Ιαπωνία συνήθως αντιγράφεται από τους Κινέζους. Ένας ειδικός τεχνικός μπορεί να καταλάβει εάν είναι γνήσιο ή ψεύτικο προϊόν».

Όσα είπε στον Κυριάκο Μαντούβαλο ο τεχνικός οδήγησαν την Άννα Μαρινάκη στο να βρει έναν άνθρωπο που θα αποκαλύψει την ιστορία μιας τέτοιας παρτίδας «μαϊμού – ασυρμάτων».

Ο Τάκης Παρισσινός, αντιπρόσωπος οίκου ICOM δήλωσε:

«To έτος 2010 διαπιστώσαμε ότι λόγω της δημοφιλίας του κάποιοι αντέγραψαν τον πομποδέκτη αυτό έφτιαξαν δηλαδή έναν όμοιο πομποδέκτη «μαϊμού» του οποίου η συσκευασία ήταν ακριβώς όμοια με του original. Καταφέραμε να εντοπίσουμε τον ”γκρίζο” εισαγωγέα και διακινητή των «μαϊμού» πομποδεκτών. Αυτό που πιστεύω ότι συνέβη είναι ότι οι συγκεκριμένοι πομποδέκτες είναι της ίδιας κατασκευής με τους εν λόγω πομποδέκτες ”μαϊμού”».

Ο ειδικός σε αυτή την περίπτωση θα πει πως την ώρα που μόνο το κακής ποιότητας αντίγραφο έμενε διαθέσιμο στην αγορά, καθώς είχε σταματήσει η παραγωγή του πρωτότυπου κάποιοι άρπαξαν την ευκαιρία να διακινούν παρτίδες στην αγορά και κάπως έφτασε μία παρτίδα στα χέρια των Ισραηλινών που τους παγίδευσαν.


Πηγή