Εκδίκηση με αντίποινα κατά του Ισραήλ ορκίζεται η Χεζμπολάχ – Ισραηλινό σφυροκόπημα στο νότιο Λίβανο

Στους 37 ανέρχονται οι νεκροί μετά τις εκρήξεις σε βομβητές και γουόκι τόκι που χρησιμοποιούνταν από μέλη της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, περίπου 4.000 βομβητές εξερράγησαν μέσα σε μία ώρα. Μια ημέρα αργότερα, σημειώθηκαν περισσότερες εκρήξεις φορητών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων ασυρμάτων, κινητών τηλεφώνων, φορητών υπολογιστών, ακόμη και ηλιακών κυψελών.

Το Ισραήλ εξαπέλυε κατά τη διάρκεια της νύχτας(Πέμπτη 19/09) δεκάδες αεροπορικές επιδρομές στο νότιο τμήμα του Λιβάνου.

Εκδίκηση με αντίποινα κατά του Ισραήλ ορκίζεται η Χεζμπολάχ μετά το χτύπημα με τους βομβητές & τους ασυρμάτους

Την ίδια ώρα, εκδίκηση με σκληρά αντίποινα εναντίον του Ισραήλ, ορκίζεται να πάρει ο Χασάν Νασράλα. Με βιντεοσκοπημένο διάγγελμα, ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ διεμήνυσε πως η φιλοϊρανική οργάνωση στέκει ακλόνητη, μετά τη διπλή επίθεση στον Λίβανο, με χιλιάδες βομβητές και ασύρματους, που μετατράπηκαν σε βόμβες, στα χέρια μελών της Χεζμπολάχ.

Οι κάτοικοι στον Λίβανο ζουν πλέον υπό καθεστώς τρόμου, με τον φόβο νέων εκρήξεων σε συσκευές επικοινωνίας και όχι μόνο. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν πως εκτός από ασύρματους, εξερράγησαν τηλέφωνα, μπαταρίες σε φωτοβολταϊκά συστήματα, ακόμη και συσκευές αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, που ανήκαν σε μέλη της Χεζμπολάχ.

Από την άλλη, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ δήλωσε πως οι επιθέσεις θα συνεχιστούν μέχρι ν δοθεί η δυνατότητα να επιστρέφουν οι πολίτες στον βορρά.


Πηγή