Κριθαράκι με φρέσκια ντομάτα και φέτα

Εύκολη συνταγή!

Υλικά

400 γρ. κριθαράκι

8 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1/2 ποτήρι λευκό κρασί (προαιρετικά)

600 γρ. ντομάτα κονκασέ

800 ml ζεστό ζωμό λαχανικών

100 γρ. φέτα τριμμένη ή κομμένη σε μικρά καρέ

ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 περίπου λεπτά
Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα
Ρίχνεις το κριθαράκι και ανακατεύεις για 2 λεπτά ακόμη
Σβήνεις με το κρασί και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί
Προσθέτεις την ντομάτα κονκασέ και ανακατεύεις
Μόλις πάρει βράση ρίχνεις σιγά-σιγά το ζωμό λαχανικών ανακατεύοντας συνεχώς
Προσθέτεις τη ρίγανη και το αφαιρείς από τη φωτιά
Σερβίρεις ρίχνοντας από πάνω τη φέτα και τον βασιλικό.

 


Πηγή