Πεντανόστιμα κεφτεδάκια με ούζο και κύμινο

Υλικά

1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
Μπαγιάτικο ψωμί βρεγμένο, στραγγισμένο, περίπου όσο το κρεμμύδι
1 αβγά
1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
150 γρ. κιμάς κατά προτίμηση ανάμικτος
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
5 φύλλα δυόσμου φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1,5 κουταλάκια του γλυκού ούζο
Αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για αρκετή ώρα, έως ότου το μείγμα γίνει αφράτο και ομοιογενές. Το αφήνουμε για 30-45 λεπτά στο ψυγείο και μετά το πλάθουμε σε μπαλίτσες λίγο μεγαλύτερες του πινγκ-πονγκ. Τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν αρκετά.


Πηγή