Καταστροφές από χαλάζι και αέρα σε Πλάτανο Καλυβίων και περιοχές της Λυσιμαχίας (βίντεο-φωτο)

Screenshot 104

Μεγάλες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες με ακτινίδια, μηδική, ελαιόδεντρα και καλαμπόκια, άφησε πίσω της η χθεσινή σφοδρή κακοκαιρία και το χαλάζι που έπεσε στην περιοχή Πλατάνου Καλυβίων και σε παραλίμνιες περιοχές της Λυσιμαχίας, μέχρι τα όρια του Αγγελοκάστρου.

Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη σύμφωνα με πληροφορίες και η παραγωγή υπέστη μεγάλες απώλειες, με τους καρπούς να πέφτουν στο έδαφος και να χάνονται ουσιαστικά οι κόποι της φετινής χρονιάς για τους παραγωγούς που είναι σε απόγνωση. Ο μεγάλος όγκος και το βάρος του χαλαζιού προκάλεσαν μεγάλη ζημιές και στα δίχτυα προστασίας σε εγκαταστάσεις καλλιέργειας ακτινιδίων. Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη περιοχή χτυπήθηκε απο αντίστοιχη κακοκαιρία με μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες και πέρυσι στις 24 Αυγούστου (Δείτε ρεπορτάζω ΕΔΩ)

Επίσης οι δυνατοί άνεμοι έριξαν και δέντρα στο δρόμο προς το Φυτώριο του Δασαρχείου Αγρινίου, στον Πλάτανο και νοτιότερα του οικισμού. Για την απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα, ενώ σήμερα Κυριακή συνεργείο του Δήμου Αγρινίου με χωματουργικό μηχάνημα απομάκρυνε τους κορμούς των δένδρων.

Στην περιοχή Καλυβίων και οικισμού Αγ. Γεωργίου, δεν σημειώθηκαν ακραία φαινόμενα και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε καλλιέργειες. Το πραγματικό μέγεθος των ζημιών αποκαλύπτεται σήμερα καθώς με το πρώτο φως της ημέρας οι ιδιοκτήτες επισκέπτονται τις περιουσίες τους και αντικρίζουν μόνο καταστροφή.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου καθαρίζει τους δρόμους απο κορμούς δένδρων:

Screenshot 100

Screenshot 101

 

Φωτογραφίες απο ζημιές σε καλλιλέργειες ακτινιδίων

Screenshot 107

Screenshot 106

Screenshot 105

Screenshot 104

Screenshot 103

Screenshot 102

Screenshot 98
Screenshot 98
Screenshot 97
Screenshot 97
Screenshot 96
Screenshot 96
Screenshot 95
Screenshot 95
Screenshot 94
Screenshot 94
Screenshot 93
Screenshot 93

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.


Πηγή