Αυθεντική ιταλική συνταγή για κοτόπουλο α λα Τοσκάνα

    4 μπούτια κοτόπουλου

2 κ. γλ. αλάτι, για το κοτόπουλο

1 κ. γλ. πιπέρι, για το κοτόπουλο

1 κ. σ. ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 κρεμμύδι, σε κύβους

1 ντομάτα, σε κύβους

2 φλ. τσαγιού σπανάκι

2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

1 κ. γλ. αλάτι

1 κ. γλ. πιπέρι

1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο παντού.

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Τοποθετήστε τα μπούτια κοτόπουλου με το δέρμα προς τα κάτω στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά για να γίνει τραγανή η πέτσα. Μετακινήστε το κοτόπουλο για να διασφαλίσετε ότι ψήνεται ομοιόμορφα. Το δέρμα θα πρέπει να είναι σκληρό στην αφή.

Αναποδογυρίστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Αφαιρέστε το από το τηγάνι.

Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα. Ανακατέψτε τις ντομάτες και το σπανάκι μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση.

Προσθέστε την παρμεζάνα και τον μαϊντανό, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.

Τοποθετήστε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι, ρίχνοντας τη σάλτσα πάνω στο κοτόπουλο.


Πηγή