Απολαύστε το μεσημέρι μετά το μπάνιο στη θάλασσα ή το βράδυ για ένα ελαφρύ γεύμα.
Υλικά
1 1/4 φλιτζάνι φρέσκα μύρτιλα
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
1 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
1/4 κουταλάκι του γλυκού συν 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 συσκευασία baby σπανάκι
1 φλιτζάνι αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες, χωρίς τη φλούδα
1/2 φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
1/3 φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα, καβουρδισμένα
Εκτέλεση
Βάλτε ¾ από τα μύρτιλα, το ξύδι, το μέλι και το αλάτι σε μπλέντερ και χτυπήστε τα υλικά για περίπου 15 δευτερόλεπτα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Όσο το μίξερ λειτουργεί, προσθέσετε σιγά σιγά λάδι και ανακατέψτε για περίπου 30 δευτερόλεπτα, ώσπου να έχετε ένα ωραίο dressing.
Τοποθετήστε το σπανάκι, το αγγούρι και το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι βατόμουρα σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύστε με το dressing μέχρι να καλυφθεί καλά. Μπορείτε να μεταφέρετε σε ένα μεγάλο πιάτο σερβιρίσματος και να ρίξετε από πάνω κατσικίσιο τυρί και αμύγδαλα.
Πηγή