Αναβίωσε και φέτος το πανηγύρι της Αγίας Αγάθης.

final 101 696×522.jpeg

Το γλέντι στο εκκλησάκι την Πέμπτη 22 Αυγούστου

Το πανηγύρι της Αγίας Αγάθης βρίσκεται έχει ενταχθεί στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το πανηγύρι της «Αγίας Αγάθης» για τους ντόπιους, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Αιτωλικό, το τριήμερο 21, 22 και 23 Αυγούστου, ημέρα που η εκκλησία μας εορτάζει την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Πανηγυριστές, άλλοι έφιπποι και άλλοι πεζοί, συγκεντρώνονται στην Πλατεία Γρ. Λιακατά του Αιτωλικού και ανηφορίζουν στο βουνό όπου βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Αγάθης όπου ανταμώνουν με τους Σταμνιώτες πανηγυριστές και ακολουθεί ολονύκτιο γλέντι.

Το πανηγύρι της Αγιας Αγάθης είναι μαζί με το πανηγύρι του Άη-Συμιού, ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα πανηγύρια της Αιτωλίας. Πέρα από την Αγία Αγάθη, την οποία τιμά ιδιαιτέρως, το πανηγύρι απέκτησε το 1835 και ιστορικό χαρακτήρα, προκειμένου να τιμηθούν και οι πεσόντες του επαναστατικού αγώνα του Αιτωλικού.

Δείτε φωτογραφίες στο nafpaktianews.gr

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.


agrinio24.gr