Τα παιδιά θα ξετρελαθούν!
Υλικά για 6 μερίδες
3/4 στήθος κοτόπουλου
1 φλ. τσαγιού γαλέτα
2/3 φλ.τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1,5 κ.γ. μουστάρδα
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.γ. ξύσμα από λεμόνι ακέρωτο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μπουκιές, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ καλά με σύρμα το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη γαλέτα, τη παρμεζάνα και το ξύσμα από το λεμόνι. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και το περνάμε πρώτα από το μείγμα ελαιόλαδου – μουστάρδας και έπειτα από το μείγμα γαλέτας- παρμεζάνας.
Στρώνουμε σε ένα ρηχό ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε πάνω τις κοτομπουκιές χωρίς να ακουμπούν μεταξύ τους. Τις αφήνουμε στο ψυγείο 2 με 3 ώρες ώστε να σφίξει η κρούστα και έπειτα τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 2ο λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή