Πεντανόστιμα ζυμαρικά με τόνο και ελιές

Μια μοναδική μεσογειακή συνταγή!

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι
2 κονσέρβες τόνο σε ελαιόλαδο
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε καρέ
1 μικρό αγγούρι
10 μαύρες ελιές χωρίς τα κουκούτσια και κομμένες σε ροδέλες
Χυμό από 1 λεμόνι
Λίγη κάππαρη

Εκτέλεση

Γεμίζεις μια μεσαία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση.
Ρίχνεις λίγο αλάτι, ελαιόλαδο και τα ζυμαρικά.
Τα αφήνεις να βράσουν ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Τα σουρώνεις και τα αφήνεις στην άκρη.
Κόβεις τα λαχανικά και στραγγίζεις τον τόνο από το λάδι.
Τα αναμειγνύεις σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτεις ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
Σερβίρεις τις φαρφάλες στα πιάτα και ρίχνεις από πάνω τον τόνο με τα λαχανικά και την κάππαρη.
Μπορείς να το βάλεις στο ψυγείο και να το σερβίρεις ως σαλάτα ή ζεστό ως κυρίως πιάτο.

 


Πηγή