Δημήτρης Λιγνάδης: «Όποιος έχει κακοποιηθεί, να το καταγγείλει αμέσως»

Πέντε ώρες διήρκησε η απολογία του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, κατά την οποία όχι μόνο αρνήθηκε τους βιασμούς τεσσάρων ανηλίκων και νεαρών ανδρών, αλλά κάλεσε και όποιον έχει κακοποιηθεί να το καταγγείλει αμέσως, ώστε «να απαλλαγεί από τα φαντάσματά του και να βοηθήσει τη Δικαιοσύνη να λειτουργήσει με μεγαλύτερη ενάργεια».

Ο ίδιος έκανε λόγο για «πολιτική εκμετάλλευση» της υπόθεσης με στόχο να χτυπηθεί, όπως ισχυρίστηκε, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και επανέλαβε τους ισχυρισμούς του περί σκευωρίας. Μάλιστα, όπως είπε ενώπιον των δικαστών όταν άκουσε πως εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του γέλασε και πίστεψε πως ήταν «τρολιά». «Πήγα στη ΓΑΔΑ ρώτησα αν υπήρχε κάποιο ένταλμα. Μου είπαν όχι και έφυγα. Μετά πήρε ο δικηγόρος μου και μου είπε υπάρχει ένταλμα “έλα”. Πήγα με τη βιαιότητα ότι θα φύγω σε πέντε λεπτά. Όταν άκουσα για προφυλάκιση κατάλαβα ότι το πράγμα είναι πολύ πιο σοβαρό από κάποιες προσωπικές αντεκδικήσεις», υποστήριξε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του κατηγορούμενου, η διαδικασία θα συνεχιστεί το πρωί της Τετάρτης με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνου Κούντρια, ο οποίος θα εισηγηθεί επί της ενοχής ή μη του ηθοποιού και σκηνοθέτη.


cnn.gr