Τα λαζάνια έχουν τη δική τους μοναδική γεύση που τα κάνει να ξεχωρίζουν.
Υλικά
700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 πακέτο λαζάνια
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 κλωναράκια θυμάρι (ή 1 κ.γ θυμάρι τριμμένο)
1 μικρή χάρτινη συσκευασία ντοματοχυμό
2 κ.σ. μαργαρίνη
1 κ.γ. πάπρικα
ελαιόλαδο
Τυρί που λιώνει
Εκτέλεση
Βράζετε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά με το σκόρδο και σωτάρετε.
Ρίχνετε την πιπεριά, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τις ντομάτες, το ντοματοχυμό, ένα με δυο ποτήρια νερό και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, για 15 περίπου λεπτά.
Αλείφετε με τη μαργαρίνη το πυρέξ
Στρώνετε λαζάνια σε όλη την επιφάνεια, ρίχνετε μια στρώση κιμά και μετά τυρί. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία.
Στο τέλος, πασπαλίζετε με μπόλικο τυρί και ψήνετε για 45 περίπου λεπτά. Μέχρι, δηλαδή, να ροδοκοκκινίσει.
Πηγή