Με ελάχιστο λάδι!
Υλικά
2 γλυκοπατάτες
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1/2 κ.γ. μυρωδικά
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε τις γλυκοπατάτες, κόψτε τις σε μπαστουνάκια και βάλτε τις σε ένα μπολ.
Περιχύστε με το λάδι και ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν.
Πασπαλίστε με πάπρικα, μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν όλες οι πατάτες ομοιόμορφα.
Ψήστε σε παρτίδες, σε μία στρώση στο καλάθι της φριτέζας αέρος στους 180ºC για περίπου 10-15 λεπτά (αναποδογυρίστε στα μισά), μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές.
Πηγή