Μπορείτε να τη σερβίρετε με οποιοδήποτε υλικό της αρεσκείας σας.
Υλικά για 8 μερίδες
Για τις κρέπες:
200 γρ. αλεύρι βρώμης ή αλεύρι φαγόπυρου (το αλεύρι φαγόπυρου προτείνεται για αλμυρές κρέπες, όπως οι κρέπες Βρετάνης)
40 γρ. κορν φλάουρ
2 αυγά
350 γρ. γάλα της επιλογής σας
20 γρ. μέλι (προαιρετικά και αν πρόκειται να βάλετε γλυκιά γέμιση)
1 κ. της σούπας ελαιόλαδο
2 γρ. κανέλα τριμμένη (προαιρετικά και αν πρόκειται να βάλετε γλυκιά γέμιση)
Αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μας τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά το μείγμα, θα είναι αρκετά υγρό.
Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Βάζουμε ένα τηγάνι 28 εκ. σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αλείφουμε ελάχιστο λάδι.
Μόλις αρχίσει να καίει χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία ένταση και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι 2 περίπου κ. της σούπας από το μείγμα μας, κουνώντας το τηγάνι ώστε να πάει το μείγμα παντού και να είναι λεπτή η κρέπα.
Το αφήνουμε για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να ψηθεί η κρέπα μας και την γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Επαναλαμβάνουμε και με το υπόλοιπο μείγμα.
Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο γάλα στο μείγμα μας, όσο φτιάχνουμε τις κρέπες, καθώς το αλεύρι βρώμης είναι απορροφητικό και μπορεί να ρουφήξει το υγρό μας.
Οι κρέπες διατηρούνται στο ψυγείο κλεισμένες σε τάπερ και με λαδόκολλα ενδιάμεσα, για 3 μέρες και στην κατάψυξη για 1 μήνα.
Πηγή