Φτιάξτε τα πιο νόστιμα vegetarian μπιφτέκια!
Υλικά
1 πράσο
1/2 πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά καρεδάκια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 καρότο
1 κολοκύθι
2 πατάτες κανονικές
1 χούφτα αρακά
50 γρ. καλαμπόκι κατεψυγμένο ή κονσέρβα ή φρέσκο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
6-7 φέτες ψωμί του τοστ ή ό, τι άλλο ψωμί έχετε στο σπίτι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τρίβουμε στον τρίφτη το κολοκύθι και το καρότο, ψιλοκόβουμε την πιπεριά και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια. Αν ο αρακάς και το καλαμπόκι είναι κατεψυγμένα, τα βάζετε σε ένα φλιτζάνι με λίγο βραστό νερό για 5-10 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και γυαλίζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι με το πράσο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, αφού τα στραγγίσουμε καλά από τα νερά, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σοταριστούν ελαφρά. Προσθέτουμε περίπου 100-120 ml νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Σουρώνουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά και να κρυώσουν.
Ψήνουμε τις μισές φέτες ψωμί του τοστ στους 200 oC για 20 λεπτά. Αλέθουμε όλες τις φέτες ψωμί του τοστ στο μπλέντερ μέχρι να θρυμματιστούν και τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Θα γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Φτιάχνουμε μπιφτέκια λαχανικών, ό, τι σχήμα και μέγεθος προτιμούμε και τα απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια λαχανικών στους 180 oC για περίπου 50 λεπτά. Θέλουμε να τραγανίσουν εξωτερικά και να μη στεγνώσουν πολύ εσωτερικά.
Πηγή