Λαχταριστός κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας αποτελεί ένα από τα πιο εύκολα στην παρασκευή τους γλυκά που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 6 κ. σ. κακάο
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 4 κουτ. σούπας κονιάκ

Εκτέλεση

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνεις το βούτυρο
  • Το αφαιρείς από τη φωτιά και προσθέτεις την ζάχαρη άχνη, το κονιάκ και το κακάο
  • Ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα
  • Σπας τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια και τα ρίχνεις στο σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας ώστε να πάνε παντού
  • Το αφήνεις για λίγο να κρυώσει
  • Βάζεις σε μια επιφάνεια ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί όπου ρίχνεις το μείγμα κατά μήκος
  • Το τυλίγεις προσεχτικά σε σχήμα κορμού και το κλείνεις και από τις δύο άκρες
  • Με τα χέρια σου του δίνεις στρογγυλό σχήμα και τον βάζεις στην κατάψυξη για 4 τουλάχιστον ώρες

govastileto.gr


Πηγή