Το blue cheese απογειώνει τη γεύση στον ουρανίσκο!
Υλικά
350γρ. πένες, ριγκατόνι ή άλλο κοντό ζυμαρικό της επιλογής σας
200γρ. κορυφές από μπρόκολο
2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
100γρ. μπλε τυρί, σε κυβάκια
100γρ. τυρί κρέμα
½ ματσάκι σχοινόπρασο
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
2-3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
4 κουτ. σούπας καρύδια ψημένα, ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Τοποθετείτε όλα τα υλικά εκτός από το θυμάρι και τα καρύδια σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και προσθέτετε 1 λίτρο νερό καυτό. Bράζετε για 15 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα.
Στο τέλος προσθέτετε τα φυλλαράκια του θυμαριού και σερβίρετε το φαγητό προσθέτοντας τα καρύδια ψημένα και ψιλοκομμένα και επιπλέον πιπέρι αν θέλετε.
Πηγή