Συνταγή για την κλασική ιταλική μακαρονάδα με κρέμα γάλακτος, τυρί κρέμα, παρμεζάνα και κοτόπουλο!
Υλικά:
300 γρ. ζυμαρικά
2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε πλάγιες φέτες
60 γρ. βούτυρο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
350 ml γάλα
240 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζεις τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
Τα σουρώνεις και απλώνεις ελάχιστο ελαιόλαδο
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το κοτόπουλο προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι
Προσθέτεις το βούτυρο, το σκόρδο, το γάλα, την κρέμα και ανακατεύεις καλά
Το αφήνεις να βράσει για 10 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα
Ρίχνεις στο τηγάνι τα ζυμαρικά και ανακατεύεις για λίγα λεπτά
Το αποσύρεις από την εστία, ρίχνεις παρμεζάνα και μαϊντανό και τα σερβίρεις ζεστά.
Πηγή