Μια πεντανόστιμη συνταγή!
Υλικά:
500 γρ. ταλιατέλες
1 λίτρο γάλα, πλήρες
40 γρ. πορτσίνι
80 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. μπέικον σε φέτες, ψιλοκομμένο
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις ταλιατέλες. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για 4 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα μανιτάρια πορτσίνι, αποσύρουμε από τη φωτιά και τα μουλιάζουμε για 10 λεπτά. Σουρώνουμε το γάλα σε ένα μπολ, πιέζοντας ελαφρά τα μανιτάρια, για να βγάλουν όλο το γάλα.
Σε ένα μικρό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε για 3-4 λεπτά το μπέικον. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ή μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Όταν λιώσει εντελώς, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, μαγειρεύουμε για ένα ή δύο λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι λίγο λίγο το γάλα που είχαμε μουλιάσει τα μανιτάρια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε με μια μεγάλη πιρούνα τις βρασμένες ταλιετέλες κατευθείαν τηγάνι με την μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε καλά, και προσθέτουμε τα μανιτάρια μαζί με το μπέικον. Ανακατεύουμε για μια ακόμη φορά.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο ταψί και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180*C, για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς από πάνω.
Πηγή