Κορωνοϊός – Γκάγκα: Το φθινόπωρο πάμε σε αναμνηστική δόση του εμβολίου

Το φθινόπωρο θα πάμε σε αναμνηστική δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα σημειώνοντας πως η Ευρώπη όταν πρωτοξεκίνησαν τα εμβόλια, έκανε την κοινή συμφωνία με όλα τα κράτη μέλη, μιλώντας με τους ειδικούς σε κάθε χώρα και παραγγέλνοντας εμβόλια ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε κράτους έως και το 2023.

«Αυτά τα εμβόλια υπολογίζουν όλοι ότι θα τα χρειαστούμε, είναι πιθανόν να πάει η αναμνηστική δόση το φθινόπωρο για τον ιό που φαίνεται ότι ακόμα είναι ανάμεσά μας σε μεγάλο ποσοστό. Αυτοί που έχουν κάνει την τέταρτη δόση ως τον Μάιο, μέχρι τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο θα έχει περάσει το 4μηνο που μπορούν να κάνουν με ασφάλεια μια ακόμα δόση. Νομίζω ότι θα είναι καλό να κάνουν αναμνηστική δόση ξεκινώντας το φθινόπωρο, όπως κάναμε για την γρίπη. Παλιά όλοι έκαναν δύο εμβόλια για την γρίπη, ένα το φθινόπωρο, ένα τον Φεβρουάριο χωρίς να είναι η σύσταση του ΠΟΥ. Παρ’ όλα αυτά υπήρχαν άνθρωποι που αισθανόντουσαν πιο προφυλαγμένοι κάνοντας δύο. Νομίζω ότι πιθανότατα θα μπούμε σε αυτόν τον αστερισμό της αναμνηστικής δόσης, το αν θα το κάνουμε και του χρόνου δεν το ξέρω, δεν αποκλείεται» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Γκάγκα μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8

Σε ό,τι αφορά στην άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας, η αναπληρώτρια υπουργός είπε: «Η ημερομηνία λήξης της απόφασης για υποχρεωτική χρήση της μάσκας προστασίας από την covid-19 είναι θέμα της επιδημιολογικής επιτήρησης. Αν δούμε ότι έχουμε θέματα θα το ξανασυζητήσουμε, αν δούμε ότι δεν υπάρχουν θέματα μένουμε έτσι όπως είμαστε από σήμερα».


cnn.gr