Πανελλήνιες 2022: Οι εκτιμήσεις για το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων – Τι να προσέξουν οι υποψήφιοι

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των φετινών πανελληνίων εξετάσεων, με τους χιλιάδες υποψηφίους να κάνουν τις τελευταίες προετοιμασίες. Παρά τις αλλαγές που θα ισχύσουν φέτος, ο εκπαιδευτικός Γιώργος Χατζητέγας μιλώντας στο CNN Greece, εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει σοβαρή διαφοροποίηση του βαθμού δυσκολίας των θεμάτων σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα ο ίδιος επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν «SOS» θέματα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που θα αφήσει εκτός πανεπιστημίων έναν σημαντικό αριθμό εισακτέων.

«Δε νομίζω ότι θα υπάρξει σοβαρή διαφοροποίηση του βαθμού δυσκολίας των θεμάτων σε σχέση με αυτά τα οποία είδαμε την περσινή χρονιά, στα οποία ίσχυσαν παρόμοιες συνθήκες. Δηλαδή βρισκόμασταν πάνω στην κορύφωση της πανδημίας και επομένως δεν νομίζω ότι θα υπάρξει και φέτος κάποια ιδιαίτερη διαφοροποίηση. Και δεν υπάρχει και κανένας λόγος να γίνουν πιο δύσκολα τα θέματα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζητέγας και συνεχίζει:

«Βέβαια πρέπει να σημειώσουμε ότι ανεξάρτητα από το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων, δεν θα επηρεαστεί με έναν τρόπο ο αριθμός των εισακτέων, που θα είναι ωστόσο σαφώς μικρότερος των τελευταίων ετών. Ήδη με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής πέρυσι υπήρξε μία σημαντική μείωση εισακτέων και αναμένεται λίγο μεγαλύτερη φέτος λόγω του γεγονότος ότι έχουμε μία περικοπή 9.000 θέσεων εισακτέων στα πανεπιστήμια από το υπουργείο Παιδείας».


cnn.gr