Πεντανόστιμα τρουφάκια δημητριακών για μικρούς και μεγάλους

Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό χωρίς προσθήκη ζάχαρης για τα παιδιά.

Υλικά:

120 g Ταχίνι (με κακάο)
90 g Μέλι
Ξύσμα πορτοκαλιού (μισό πορτοκάλι)
5 Δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσι κομμένα σε κυβάκια 0,5 εκ.)
100 g Μούσλι (μούσλι με ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα)
50 g Κακάο (σκόνη για την επικάλυψη)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι, το μέλι το ξύσμα και τα δαμάσκηνα.
Το μούσλι το περνάμε για μερικά δευτερόλεπτα από το μούλτι για να σπάσουν σε πιο μικρά κομματάκια η βρώμη και τα ξερά φρούτα που περιέχει.
Προσθέτουμε και το μούσλι στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να σφίξει καλά.
Σε ένα ταψάκι απλώνουμε το κακάο.
Στη συνέχεια φορώντας γάντια πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια 20g το κάθε ένα και τα ρίχνουμε το ταψί με το κακάο.
Τα κουνάμε μέχρι να καλυφθούν καλά.
Σερβίρουμε στολίζοντας με ένα φυλλαράκι δυόσμου.


Πηγή