Τούρτα Σοκολάτας με 4 υλικά από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Πανεύκολη σοκολατένια τούρτα με γέμιση πραλίνας.

Υλικά

350 γρ. μπισκότα σοκολάτας
130 γρ. γιαούρτι ή γλύκισμα γιαουρτιού με σοκολάτα
125 γρ. κλασική κουβερτούρα
200 γρ. πραλίνα

Εκτέλεση

Σε ένα μούλτι, τρίβουμε τα μπισκότα μας, να γίνουν σκόνη.

Έπειτα, σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα μας .

Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζουμε τα τριμμένα μπισκότα με την λιωμένη σοκολάτα και προσθέτουμε και το γιαούρτι.

Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμαράκι.

Παίρνουμε τα 3/5 από το ζυμαράκι μας και το απλώνουμε στην βάση από το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε.

Αδειάζουμε πάνω στο ζυμαράκι μας την πραλίνα, αφήνοντας ένα πολύ μικρό κενό περιμετρικά ώστε να κολλήσουμε το πάνω μέρος της τούρτας μας.

Αμέσως μετά, ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά χαρτιά, ανοίγουμε τα υπόλοιπα 2/5 από το ζυμαράκι μας, στο σχήμα της φόρμας μας.

Όταν είναι έτοιμο το ακουμπάμε πάνω στην βάση και πιέζουμε περιμετρικά, ώστε να κολλήσει.

Τοποθετούμε στο ψυγείο.

Γαρνίρουμε προαιρετικά με κακάο.


Πηγή