Εύκολη και γλυκιά μηλόπιτα

Μια απολαυστική συνταγή από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη.

Yλικά

6 μεσαία αυγά
210 γρ. ζάχαρη
175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ κανέλα
1 βανίλια
3 μήλα της επιλογής σας

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και την βανίλια και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια, κόβουμε τα μήλα σε ανομοιόμορφα κομματάκια, αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα κουκούτσια.
Προσθέτουμε τα μήλα στο μείγμα μας και ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι να καλυφθούν.
Τέλος, αδειάζουμε σε ένα ταψάκι, που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά.


Πηγή