Πόλεμος στην Ουκρανία: Παραίτηση Ρώσου διπλωμάτη στον ΟΗΕ με «πυρά» κατά Πούτιν και Λαβρόφ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο σύμβουλος της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη Μπορίς Μπόνταρεφ, λέγοντας δημοσίως πως «ουδέποτε έχει νιώσει μεγαλύτερη ντροπή» για τη χώρα του εξαιτίας της εισβολής στο έδαφος της Ουκρανίας. O Ρώσος διπλωμάτης εξαπολύει σφοδρά «πυρά» κατά των Βλαντιμίρ Πούτιν και Σεργκέι Λαβρόφ σε δήλωση με την οποία κοινοποιεί την παραίτησή του.

«Στα είκοσι χρόνια της διπλωματικής μου καριέρας, είδα διάφορες στροφές στην δική μας εξωτερική πολιτική, αλλά ποτέ δν ένοιωσα τέτοια ντροπή για την χώρα μου, όσο την 24η Φεβρουαρίου αυτού του έτους» αναφέρει ο διπλωμάτης σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Ο επιθετικός πόλεμος που εξαπέλυσε [ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ] Πούτιν κατά της Ουκρανίας, αλλά στην ουσία εναντίον όλου του δυτικού κόσμου, δεν αποτελεί μόνο έγκλημα κατά του ουκρανικού λαού, αλλά θα έλεγα μάλιστα ειδεχθές έγκλημα εναντίον του λαού της Ρωσίας, που με το παχύ γράμμα Ζ διέγραψε όλες τις ελπίδες και προοπτικές για μια ευημερούσα και ελεύθερη κοινωνία στην χώρα μας» γράφει ο Μπορίς Μπόνταρεφ.


cnn.gr