Δροσερός και απολαυστικός κρητικός ντάκος

Μια παραδοσιακή συνταγή από την Κρήτη!

Υλικά:

4 μεγάλα κρητικά κριθαροκούλουρα στρογγυλά
600γρ. ντομάτες τριμμένες και στραγγιγμένες
300γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης ή φέτα θρυμματισμένη
20 ελιές
ελαιόλαδο
ρίγανη

Εκτέλεση:

Βάζεις τα κριθαροκούλουρα σε μια μεγάλη πιατέλα και ρίχνεις λίγο νερό και αρκετό ελαιόλαδο
Μοιράζεις την τριμμένη ντομάτα και προσθέτεις αλάτι
Απλώνεις από πάνω το τυρί αρκετή ποσότητα ρίγανης και τις ελιές
Προσθέτεις λίγο ακόμη ελαιόλαδο και σερβίρεις.


Πηγή