Παέγια θαλασσινών για ατελείωτη απόλαυση

Υλικά:

800 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες και καθαρισμένες

3/4 κουτ. του γλυκού αλάτι

1/4 κουτ. του γλυκού πιπέρι

1 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι τομάτα ψιλοκομμένη

1 κουτ. της σούπας κάπαρη

1/4 κουτ. του γλυκού σαφράν

1 φλιτζάνι ρύζι νυχάκι

2/3 του φλιτζανιού κρασί λευκό

1/2 φλιτζανιού φασόλια πράσινα

1/4 φλιτζανιού νερό

18 μύδια καθαρισμένα

2 κουτ. της σούπας κόλιαντρο φρέσκο

Εκτέλεση:

Αρχικά, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζεις ελάχιστο ελαιόλαδο.

Πασπαλίζεις τις γαρίδες με λίγο αλάτι και πιπέρι και τις σοτάρεις στο τηγάνι για 2 λεπτά.

Τις μεταφέρεις σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέτεις στο τηγάνι το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σοτάρεις για 3 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

Προσθέτεις την ντομάτα, τη κάπαρη και το σαφράν και άφησέ τα 1 λεπτό. Ανακατεύεις και ρίχνεις 1/4 κ. γλυκού αλάτι, το ρύζι, το κρασί και το ζωμό. Προσθέτεις και τις γαρίδες.

Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, σκεπάζεις το τηγάνι με ένα καπάκι και το αφήνεις το φαγητό σου να σιγοβράσει για 15 λεπτά.

Προσθέτεις τα μύδια και τα τηγανίζεις μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.

Πασπαλίζεις με το κόλιαντρο και σερβίρεις.


Πηγή