Η σαλάτα που συνδυάζει φρεσκάδα και νοστιμιά.
Υλικά:
80 γρ. προσούτο, σε φέτες
25 γρ. ελαιόλαδο
250 γρ. τριμμένη φέτα
200 γρ. ρόκα
5-6 ντοματίνα κομμένα στη μέση
20 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
βινεγκρέτ μπαλσάμικο
αλάτι
πιπέρι
Βινεγκρέτ μπαλσάμικο
75 γρ. ξύδι μπαλσάμικο
15 γρ. μέλι
10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
300 γρ. ελαιόλαδο
νερό
Εκτέλεση:
Βάζεις σε ένα 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το προσούτο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα
Ρίχνεις το ξύδι, τη μουστάρδα και λίγο νερό και το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και τα χτυπάς για 3-4 λεπτά
Προσθέτεις το μέλι και συνεχίζεις το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη ενώ αν χρειαστείς ρίχνεις λίγο ακόμη νερό
Σε ένα μπολ βάζεις την πράσινη σαλάτα, αλάτι, πιπέρι και τα ντοματίνια και ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα
Ρίχνεις από πάνω τη φέτα και τη βινεγκρέτ και σερβίρεις.
Πηγή