Υλικά
500 γρ φρέσκο φιλέτο τόνου
Μισό ώριμο αβοκάντο
1 ξερό λευκό κρεμμύδι
2 κτγ κάπαρη
2 κτς ελαιόλαδο
1 λάιμ
2 κτς χοντροκομμένο κόλιανδρο
Λίγες φέτες φρέσκο τσίλι
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρό καρέ το κρεμμύδι και τοποθετούμε 3-4 κτγ για 10’ σε ένα μπολ με κρύο νερό για να φύγει η πολύ κάψα του.
Παράλληλα με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τον φρέσκο τόνο σε μικρά κυβάκια και τον διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να προχωρήσουμε στην παρασκευή του ταρτάρ τόνου.Καθαρίζουμε
το αβοκάντο και το κόβουμε και αυτό αντίστοιχα σε μικρούς κύβους.
Κόβουμε λεπτές φέτες από μία κόκκινη καυτερή πιπεριά και ξεπλένουμε καλά την κάπαρη σε άφθονο τρεχούμενο νερό.
Σουρώνουμε το κρεμμύδι και προχωράμε στην προετοιμασία για το πιο γρήγορο ταρτάρ φρέσκου τόνου.
Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε τον κομμένο τόνο, την κάπαρη, το ελαιόλαδο, τον χυμό από το λάιμ, το τσίλι, το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Tip: βάζουμε αρχικά τον μισό χυμό από το λάιμ, δοκιμάζουμε και ανάλογα με την οξύτητα που θέλουμε προσθέτουμε και τον υπόλοιπο. Προσωπικά μου αρέσει ολόκληρο το λάιμ.
Προσθέτουμε στο ταρτάρ τον κόλιανδρο με το αβακάντο και ανακατεύουμε με προσοχή.
Σερβίρουμε αμέσως το Ταρτάρ Τόνου με Αβοκάντο και το συνοδεύουμε με ένα κρύο ροζέ κρασί.
Πηγή