Δεξίωση προς τιμήν του πρωθυπουργού παραθέτει ο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Δείπνο προς τιμήν του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη παραθέτει αυτήν την ώρα στον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Νωρίτερα, κατά το τετ α τετ στο Οβάλ Γραφείο, ο Αμερικανός πρόεδρος υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό με θέρμη, δηλώνοντας μπροστά στις κάμερες, κατά την έναρξη της συνάντησης, «σήμερα η φιλία και η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών είναι πιο σημαντική από ποτέ» . «Το επίπεδο της σχέσης μας είναι στο υψηλότερο ιστορικά επίπεδο» ήταν η φράση με την οποία απάντησε ο πρωθυπουργός.

Αναλυτικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε: «Μας ενώνει μια προσωπική φιλία. Είστε εξαιρετικός. Τα δημοκρατικά ιδεώδη τα οποία ενστερνιζόμαστε, όπως όλοι γνωρίζουμε, ξεκινούν από την Ελλάδα και ενέπνευσαν τους “Ιδρυτές Πατέρες” μας, οι οποίοι υπήρξαν μαθητές της Ελλάδας.

»Δυστυχώς η βάρβαρη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί ταυτόχρονα απειλή προς τη δημοκρατία από αυταρχικά καθεστώτα που θέλουν να καταλύσουν την διεθνή έννομη τάξη. Θέλω να σε ευχαριστήσω, κ. Πρωθυπουργέ, για τον ηθικό, ηγετικό ρόλο που έχει διαδραματίσει η Ελλάδα. Δεν είναι εύκολο. Το γνωρίζω και σας ευχαριστώ.


cnn.gr