Υλικά:
½ πακέτο πέννες
200 γρ φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.τ.σ. ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
1 κ.τ.σ. κουκουνάρι
1 κ.τ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο εστραγκόν
1 κούπα του τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 φλ. ελληνικού λευκό κρασί
2 κ.τ.σ. Γραβιέρα Γλυκιά ή Γραβιέρα Ώριμη, τριμμένη Αλάτι-πιπέρι
2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πένες για 8 λεπτά και πριν σουρώσουμε κρατάμε 1 κούπα νερό από την κατσαρόλα.
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη λιαστή ντομάτα, το κουκουνάρι και στο τέλος το σκόρδο. Σωτάρουμε για 1 λεπτό, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το νερό από τις πένες, το αλατοπίπερο και το εστραγκόν.
Βράζουμε και μόλις δέσουν τα υλικά, ρίχνουμε τις πένες και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και σερβίρουμε.
Πηγή