Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς νόστιμους τρόπους.
Υλικά:
Μερίδες: 2
600 γρ. κιμά χοιρινό από πανσέτα χοντροκομμένο
1 αυγό
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας φρυγανιά
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη (ή λίγο σκόρδο σε σκόνη)
αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά και χωρίζουμε στα 4. Πατάμε το κάθε κομμάτι ανάμεσα σε 2 κομμάτια λαδόκολλα μέχρι να γίνει ένα σχετικά στρογγυλό και πολύ λεπτό μπιφτέκι περίπου 0,5 εκ. Σε αυτή τη φάση μπορούμε να τα βάλουμε μαζί με τις λαδόκολλες σε τάπερ στην κατάψυξη. Θα κρατήσουν 1 εβδομάδα, θα ξεπαγώσουν τάχιστα οποιαδήποτε στιγμή τα χρειαστούμε.
Για το ψήσιμο, βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει, ρίχνουμε μέσα 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο ή ένα κομμάτι βούτυρο. Ψήνουμε και από τις 2 μεριές για 1´-2΄ μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Μπορεί να σπάσει, αλλά εφόσον είναι σε 3-4 κομμάτια, τη δουλειά του την κάνει.
Το συνδυάζουμε με ένα γρήγορο ρύζι ή πουρέ πατάτας. Με το που το βγάλουμε από το τηγάνι, προσθέτουμε 3 κουτ. σούπας κρασί, 3 κουτ. σούπας λεμόνι και σβήνουμε το μάτι ανακατεύοντας, για να πάρουμε ό,τι υπολείμματα από το ψήσιμο έχουν μείνει στο τηγάνι σαν σάλτσα. Σε αυτό μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ρίγανη και μουστάρδα.