Για παρατεταμένο πόλεμο προετοιμάζεται η Ουκρανία – «Έτοιμος» να μιλήσει με τον Πούτιν ο Ζελένσκι

Η Ουκρανία ανάγκασε τη Ρωσία να μειώσει την κλίμακα των στόχων της σε επιχειρησιακό-τακτικό επίπεδο και εισέρχεται πλέον σε μία παρατεταμένη φάση πολέμου, δηλώνει ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, Αλεξέι Ρέζνικοφ. Την ίδια στιγμή, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επαναλαμβάνει ότι «είναι έτοιμος» να συνομιλήσει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική RAI, ο Ζελένσκι δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, ότι «είναι έτοιμος να μιλήσει στον Πούτιν, αλλά μόνο στον Πούτιν, χωρίς τους μεσάζοντές του και στο πλαίσιο διαλόγου, και όχι τελεσιγράφων». Ο ίδιος επισήμανε πως η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από τα ουκρανικά εδάφη θα πρέπει να είναι η αφετηρία για τις όποιες συνομιλίες, ενώ επανέλαβε ότι δεν προτίθεται να προβεί σε παραχωρήσεις προς εξασφάλιση ειρηνευτικής συμφωνίας.

«Στις 9 Μαΐου η Ρωσία υπέστη μία στρατηγική ήττα καθώς δεν μπόρεσε να καταστρέψει το Ουκρανικό Κράτος με την στρατιωτική εισβολή και να αλλάξει την εξουσία με Ρώσους μαριονέτες. Την αναγκάσαμε να μειώσει την κλίμακα των στόχων της σε επιχειρησιακό-τακτικό επίπεδο» ανέφερε την ίδια στιγμή ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, Αλεξέι Ρέζνικοφ, σε ανάρτησή του στο Facebook, όπως μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.


cnn.gr