Χαρακόπουλος στο συνέδριο της ΝΔ: Αυτοδύναμη Ελλάδα με κίνητρα και ευκαιρίες για τους νέους

«Η αυτοδύναμη Ελλάδα υπηρετείται μέσα από τους νέους και τις νέες, που αποτελούν το μέλλον αυτού του τόπου. Η στήριξη των νέων, τα κίνητρα για τη δημιουργία οικογένειας και η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος πρέπει να αναχθούν στη σύγχρονη Μεγάλη Ιδέα του έθνους», τόνισε στην ομιλία του στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Λαρίσης Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας ότι «για την οικονομία του χρόνου θα αποφύγω να αναφερθώ στη δικαίωση της ιδεολογίας της ΝΔ, άλλωστε το έκαναν πολύ καλά οι προλαλήσαντες συνοδοιπόροι μας και πρώην πολιτικοί μας αντίπαλοι».

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι επέλεξε να μιλήσει στη θεματική ενότητα «Πολιτικές για τους νέους» γιατί, όπως είπε, «θεωρώ ότι αυτή η γενιά της κρίσης είναι η πιο αδικημένη της ιστορίας. Για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν είναι αυτονόητο ότι τα παιδιά θα έχουν καλύτερο βιοτικό επίπεδο από τους γονείς τους. Αυτό και μόνο αρκεί για να κατανοήσει κανείς γιατί η νέα γενιά δεν έλκεται από την πολιτική -για να μην πω γυρίζει την πλάτη στην πολιτική.

Είναι η γενιά που εδώ και 12 χρόνια ζει εντονότερα την μια κρίση μετά την άλλη. Η χρεοκοπία της χώρας ανάγκασε χιλιάδες νέα παιδιά με προσόντα, παιδιά που η πατρίδα τα σπούδασε, να αναζητήσουν δουλειά, ευκαιρίες απασχόλησης στο εξωτερικό. Και “καπάκι” ήρθε η πανδημία, η οποία ανέκοψε την ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας που επέφερε η αλλαγή πολιτικής μετά την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ.


cnn.gr