Κυριάκος Μητσοτάκης: «Φρένο» για εκλογές, ανασχηματισμό, εκλογικό νόμο – «Γκάζι» για τον μεσαίο χώρο

Με το χρονόμετρο της προεκλογικής περιόδου να μετράει ήδη αντίστροφα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προβάλλει τον προσανατολισμό της Νέας Δημοκρατίας προς το πολιτικό κέντρο. Με διαδοχικές παρεμβάσεις του ο πρωθυπουργός καθιστά ολοένα και πιο ευκρινή την επένδυση του στην εδραίωση της  δυναμικής αλλά και της διεύρυνσης της απήχησης του κόμματος σε μεγαλύτερα πολιτικά μήκη και πλάτη του μείζονος σημασίας, για τις εκλογές, χώρου.

Στη συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο πρωθυπουργός στρέφει εκ νέου τους προβολείς στον στρατηγικό στόχο διατήρησης των γαλάζιων σκήπτρων στον μεσαίο χώρο, προς τον οποίο επιχειρείται μια πολιτική διεμβόλιση από το ΚΙΝΑΛ. «…Είναι κάτι το οποίο λέω εδώ και χρόνια οι εκλογές κερδίζονται στο κέντρο και ναι η χώρα πρέπει να κυβερνιέται από το κέντρο», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Προσθέτει, δε: «Ως πεδίο συγκερασμού των πλειοψηφικών δυνάμεων, γιατί πάντα οι περισσότεροι πολίτες προσδιορίζονται κοντά στο κέντρο».

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι πολλές από τις κυβερνητικές πολιτικές: «έχουν σίγουρα προοδευτικό πρόσημο» και υπογραμμίζει: «Άρα τι σημαίνει προοδευτικό; Αριστερό; Δεξιό; Κεντρώο; Έχει σημασία τελικά; Είναι πολιτικές σε αντιστοιχία με τις ανάγκες της κοινωνίας». Όπως σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης: «αν η κοινωνία αλλάζει πιο γρήγορα από ότι η πολιτική τότε υπάρχει πρόβλημα». Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «στόχος είναι η αυτοδυναμία» και υπενθύμισε ό,τι: το είχα πει και την προηγούμενη φορά με σύνθημα μας την αυτοδύναμη Ελλάδα όχι την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία».


cnn.gr