Γεωργιάδης: Γιατί δεν μπορούσαν να ληφθούν νωρίτερα τα μέτρα για το ρεύμα

Στα μέτρα ενίσχυσης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προκειμένου να μειωθεί ο αντίκτυπος της ακρίβειας στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αντιλήφθηκαν πως υπήρχε πραγματικό πρόβλημα γι’ αυτό και έδρασαν νωρίτερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Απαντώντας σε ερώτημα, εάν οι ελαφρύνσεις στους λογαριασμούς ρεύματος των καταναλωτών αλλά και των επαγγελματιών μπορούσαν να ληφθούν νωρίτερα απάντησε αρνητικά, τονίζοντας ότι εφόσον υπάρχει αναδρομικός χαρακτήρας, δεν έχει νόημα η κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση.

«Δεν μπορούσαν να ληφθούν νωρίτερα τα μέτρα γιατί το βασικό σημείο που δημιούργησε το δημοσιονομικό χώρο για να ληφθούν τα μέτρα ήταν τα τελικά αποτελέσματα του πώς πήγαμε το 2021. Πήγαμε κατά 2% καλύτερα ως προς το έλλειμμα. Αυτό προκάλεσε έναν επιπλέον δημοσιονομικό χώρο τον οποίο αξιοποιήσαμε για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στην ΕΡΤ και πρόσθεσε:


cnn.gr