Τέμπη: Στις ράγες ξανά τα τρένα 21 ημέρες μετά την εθνική τραγωδία

Στις ράγες μπήκαν από σήμερα το πρωί ο προαστιακός και τα τρένα που σταμάτησαν να πραγματοποιούν δρομολόγια, μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Προαστιακός Κορίνθου: Πρόβλημα στις σήραγγες με τον φωτισμό και τις επικοινωνίες

Ωστόσο, στην λειτουργία δεν επανήλθαν όλοι οι σταθμοί. Ο προαστιακός της Κορίνθου δεν λειτούργησε, καθώς υπάρχει πρόβλημα στις σήραγγες με τον φωτισμό και τις επικοινωνίες.

Ο Κώστας Γενιδούνιας ανέφερε σχετικά: «Δεν υπάρχει επικοινωνία του τρένου με τον διαχειριστή υποδομής, όταν βρίσκεται η αμαξοστοιχία μέσα στο τούνελ».

Μάλιστα, ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ ανέφερε ότι είχαν συναντήσει στο παρελθόν για αυτά τα προβλήματα.

«Έχουμε διασφαλίσει ότι υπάρχει μέγιστη ασφάλεια»

Αναφορικά με την επανέναρξη των τρένων σημείωσε ο κ. Γενιδούνιας: «Έχουμε διασφαλίσει ότι υπάρχει μέγιστη ασφάλεια. Είμαστε εμείς μπροστά και ταξιδεύουμε μαζί με τους επιβάτες. Ο προαστιακός της Αθήνας, ο προαστιακός της Πάτρας ξεκίνησαν και τώρα περιμένουμε τον ΟΣΕ να δώσει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για να ξεκινήσουν και τα εμπορευματικά το βράδυ».

Επιπλέον ο κ. Γενιδούνιας αναφερόμενος στις χθεσινές συναντήσεις που είχαν με την Hellenic Train σημείωσε ότι παραδέχθηκε η εταιρεία ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα.


Πηγή