Εύα Καϊλή: «Μου λείπει το παιδί μου αλλά δεν πρόκειται να ομολογήσω κάτι που δεν έκανα»

Με ηλεκτρονικό βραχιολάκι αποφυλακίζεται ο Francesco Giorgi.

Κι ενώ η έφεση της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκκρεμεί, μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της Εύας Καϊλή, ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος σχολιάζει την απόφαση των Βελγικών αρχών για τον Francesco Giorgi.

«Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση, αν ανοίγει ο δρόμος αποφυλάκισης για την κ. Καϊλή, γιατί παρατηρώ ότι όσοι ομολογούν ότι είναι ένοχοι αποφυλακίζονται και όσοι δηλώνουν αθώοι παραμένουν φυλακή, κόντρα στο τεκμήριο αθωότητας, που σημαίνει ευρωπαϊκός νομικός πολιτισμός» ήταν η πρώτη αντίδραση – απάντηση μέσω του δικηγόρου της Εύας Καϊλή.

«Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η απόφαση αυτή έχει παρθεί εδώ και δέκα ημέρες. Επειδή συνεργάστηκε με τις αρχές στις Βρυξέλλες, αφέθηκε ελεύθερος. Δεν παύει να είναι ο πατέρας του παιδιού της. Στα γενέθλια της κόρης τους, ο πατέρας της θα είναι μαζί της, αυτή είναι η ανθρώπινη αντίδραση», τόνισε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Εάν η υπόθεση ήταν “δεμένη” δεν θα περνούσαν το μήνυμα στον Βέλγο συνήγορο να ομολογήσει η Εύα Καϊλή», ανέφερε χαρακτηριστικά και μετέφερε την αντίδραση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή:

«Δεν πρόκειται ό,τι και να γίνει να ομολογήσω κάτι που δεν έχω κάνει. Ιδιαίτερα τώρα που είναι ο πατέρας της κοντά, μου φεύγει ένα μεγάλο βάρος».

govastileto.gr