Μια πανεύκολη και λαχταριστή σοκολατένια καρδιά για του Αγιου Βαλεντινου.
Υλικά:
100 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια σε σκόνη
4 αυγά με τους κρόκους
1 φόρμα για τούρτα σε σχήμα καρδιάς
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Λιώνετε τη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύετε συνεχώς με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά και γίνει το μείγμα μια ρευστή κρέμα. Στη συνέχεια, αφήνετε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει.
Κατόπιν χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να πάρετε ένα μείγμα πολύ απαλό στην υφή και άσπρο στο χρώμα. Προσθέτετε τα κτυπημένα αυγά στη κρέμα σοκολάτας-βουτύρου. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών έως ότου να πάρετε μία σφικτή μαρέγκα. Ενώνετε προσεκτικά τη μαρέγκα με την κρέμα σοκολάτας και αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα που έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει προσεκτικά.
Ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά. Σβήνετε τον φούρνο αλλά αφήνετε μέσα την τούρτα να κρυώσει εντελώς και περιχύνετε με γλάσο σοκολάτας. Μπορείτε να την σερβίρετε διακοσμώντας την με βατόμουρα ή φράουλες.
govastileto.gr