Λαδοκούλουρα με πορτοκάλι και σουσάμι

    100 γραμμ. ελαιόλαδο

20 γραμμ. κονιάκ

100 γραμμ. χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

110 γραμμ. ζάχαρη

370 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.

1/2 κουτ. γλ. μπέικιν

1/2 κουτ. γλ. κανέλα (μπορείς να βάλεις και λίγο παραπάνω αν είσαι λάτρης)

1/4 γλ. μαγειρική σόδα

1 πρέζα αλάτι

70 γραμμ. σουσάμι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε το ελαιόλαδο, το κονιάκ τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα του και τη ζάχαρη στο multi και τα χτυπάμε μαζί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι. Δεν πλάθουμε πολλή ώρα για να μη βγάλει η ζύμη το λάδι. Φτιάχνουμε μπαλάκια με το χέρι μας ή μπαστουνάκια, τα οποία κάνουμε σαν δαχτυλίδια, τα πατάμε ελαφρώς και τα βουτάμε σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει το σουσάμι. Θα βγουν περίπου 15-20 κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 18-20 λεπτά.


Πηγή